logo Sykehuspartner

Utviklet «bli kjent»-spill i 3D for Radiumhospitalet

Seksjon for digital læring i Sykehuspartner har utviklet et «bli kjent»-spill i 3D for Radiumhospitalet i forbindelse med det nye klinikk- og protonbygget. Dette gir ansatte en unik måte å bli kjent med lokalene før innflytting.

Publisert 14.12.2023
Et rom med bord og stoler
Skjermdump fra spillet

Spillet gir ansatte muligheten til å utforske og bli kjent med både alle etasjene i de nye bygningene, og i de gamle. Dette unike konseptet bidrar til å forberede ansatte på arbeidshverdagen i det nye bygget, og samtidig opprettholde tilknytningen til de eldre bygningene som fortsatt vil være i bruk. Spillet vil også bli benyttet som opplæringsverktøy for nyansatte etter innflytting.

Med hjelpefunksjoner som kart, minikart, "hjelpelinje," og "autowalk" blir det enkelt for spilleren å finne forskjellige lokasjoner i spillet. Videre kan spilleren også bli sendt til spesifikke avdelinger og områder i de ulike etasjene. Det blir også mulig å øve på brannvernscenarier.  


Se video om spillet, og tanker fra ansatte her. 


Den delen av spillet som involverer de eldre bygningene, baserer seg på 360-bilder tatt i eksisterende områder på Radiumhospitalet, med totalt omtrent 150 bilder. 

- Det har vært et utrolig spennende, men utfordrende prosjekt å jobbe med ettersom dette aldri har vært gjort i Sykehuspartner før, og vi har måttet få til dette innen en kort tidsfrist. Spillet er i tillegg utviklet av kun interne krefter, sier spillutvikler Lars Christian Brenaas.

Booster effekt av opplæringen 

- Digital spillopplæring i forbindelse med byggeprosjekter er helt nytt i Oslo universitetssykehus. Vi tror det å bli kjent i byggene gjennom spill vil være til stor nytte for alle som skal jobbe på Radiumhospitalet. Samarbeidet med seksjon for digital læring hos Sykehuspartner fungerer svært godt. Gjengen er kunnskapsrike, imøtekommende og leverer alltid som avtalt. Vi er veldig glade for at Sykehuspartner jobber så dedikert med dette, og gleder oss til å komme ordentlig i gang med opplæringen, sier prosjektleder opplæring ved Nye Radiumhospitalet, Cecilie Børge-Ask.  

Håkon Nodland Jacobsen, prosjektleder for utviklingen og seksjonsleder for Digital læring, rapporterer utelukkende positive tilbakemeldinger fra brukertestene. - Brukerne bekrefter at spillet er en effektiv måte å bli kjent med de nye byggene på. Prosjektet representerer en innovativ tilnærming til opplæring og orientering i helsesektoren. Ved å bruke teknologiske ressurser som 3D-spill, setter Radiumhospitalet standarden for hvordan digital læring kan kombineres med praktisk bruk, avslutter han. 
  

En gruppe menn i sikkerhetsvester
Deler av teamet fra Sykehuspartner, sammen med representanter fra prosjektorganisasjonen ved OUS, på befaring i det nye bygget tidligere i år. F.v.: Andrea Gustafson Nedrebø (spillutvikler, SP), Lars Christian Brenaas (spillutvikler, SP), Erik Langset Nordvold (spillutvikler, SP), Håkon Nodland Jacobsen (prosjektleder og seksjonsleder Digital læring, SP), Cecilie Børge-Ask (prosjektleder opplæring Nye Radiumhospitalet, OUS), Terje Gårdsmoen (Programleder Standardisert forsyning, Interimledelse Radiumhospitalet, OUS).