logo Sykehuspartner

Vil skape et utviklermiljø i Helse Sør-Øst

I samarbeid med eksterne leverandører arrangerer Sykehuspartner kodefester for nysgjerrige nybegynnere og erfarne utviklere.

Publisert 01.09.2023
En gruppe mennesker som poserer for et bilde

Foto: Sykehuspartner

Denne høsten arrangeres kodefester i regi av Sykehuspartners Gnist og Kompetansesenter for sky. Med seg på laget har de ulike leverandører.  

– Målet med kodefestene er å inspirere og vise hvordan du enkelt kan komme i gang med å utvikle egne løsninger, sier Hans Gallis, leder av Gnist. 

Veldig nyttig  

Historiens første kodefest  ble gjennomført 18. august på Skøyen i Oslo sammen med Microsoft. 35 personer fra ulike helseforetak i Helse Sør-Øst hadde satt av dagen til teknologipåfyll og for å knytte nye kontakter.  

En av dem var Joacim Skarsholt Eldre, lavkodeutvikler ved Sykehuset i Vestfold.  

– Jeg syntes kodefesten var nyttig. Det var interessant å se «hva som rører seg» av teknologi som er tilgjengelig, men også å bli bedre kjent med Sykehuspartner. Nå blir det spennende å høre mer om muligheter, som vi forhåpentligvis får bruke i helseforetaket etter hvert, sier han. 

Deltakerne fikk en rask innføring i Power Platform, Microsoft sin lavkode plattform. De fikk også mulighet til å lage en enkel app som kan gjøre arbeidshverdagen for helsepersonell enklere. 

Engasjerende utviklermiljø

Det er planlagt ytterligere tre kodefester. Arrangementene er for alle som er interessert i koding eller har lyst til å lære.  

– Vi håper at disse festene kan bidra til et engasjerende utviklermiljø og tettere samarbeid på tvers i regionen, sier Shadi Lotfi, prosjektleder Kompetansesenter for sky.