logo Sykehuspartner

Med løsningsfabrikk som motor

Det er veldig mye IKT som skal være på plass når et nytt sykehus skal tas i bruk. Her spiller Sykehuspartner en vesentlig rolle. 

Liz Tandberg, prosjektleder i Bygg IKT i Sykehuspartner

Liz Tandberg, prosjektleder i Bygg IKT i Sykehuspartner

Foto: Schibsted Partnerstudio

​Prosjektledelse Bygg IKT leder og styrer alle Sykehuspartners leveranser til et nytt bygg.

– Vi må sikre de nødvendige tilpasningene som må gjøres og integrere mot alt det nye utstyret og den nye infrastrukturen bygget kommer med.

– Det er givende og veldig konkret. Vi vil kunne kjøre forbi de nye sykehusene, fulle av pasienter og ansatte, og si: «Det der hadde ikke blitt så bra om vi ikke var med på det». Sånt har litt å si. Vi ser leveransene våre bli noe håndfast, og at vi bidrar til å understøtte og utvikle pasientbehandlingen, sier Liz Tandberg i avdelingen Bygg IKT.

Løsningsfabrikken 

I avdelingen Liz jobber i, består arbeidet blant annet av å designe og teste løsningene som skal etableres i de nye sykehusene. Alt av testing gjennomføres i avdelingens løsningsfabrikk.

– I løsningsfabrikken sikrer vi at alt vi leverer til et sykehus, faktisk fungerer på den måten det skal. Det er selve motoren i leveransen.

– Vi driver mye med testledelse, release-management og koordinering for løsningene våre. Vi designer prosessene, tester om de fungerer, bygger løsningene og infrastrukturene og sikrer at alt fungerer, sier Liz Tandberg.

– Noe av det mest spennende man kan gjøre​

Liz har selv bakgrunn fra mange år i konsulentbransjen, der hun også jobbet med prosjekter innenfor helsesektoren.

– Det er jo vi som får de interessante oppdragene nå! De nye sykehusene er utrolig store prosjekter, og det er stort spenn i det vi leverer – fra nettverk og datarom, systemtilpasninger til helt nye løsninger som helselogistikk og sporingsløsninger. IKT-jobben som gjøres i denne avdelingen, må være noe av det mest spennende man kan gjøre innenfor IKT-segmentet.

Et av de store prosjektene Prosjektledelse Bygg IKT har brukt og kommer til å bruke mye tid på, er de nye byggene ved Radiumhosp

Et av de store prosjektene Prosjektledelse Bygg IKT har brukt og kommer til å bruke mye tid på, er de nye byggene ved Radiumhospitalet.

Foto: Sykehusbygg

​For øyeblikket har de 12 prosjekter som er planlagt for de neste ti årene. Avdelingen har 14 ansatte – et antall de er forventet å doble de neste  årene.

– Vi anslår at vi kommer til å være et av de største forretningsområdene i Sykehuspartner i tiden som kommer. Vi bruker også de ulike ressursene fra de andre områdene i Sykehuspartner, i tillegg til en tett kontakt med markedet.

– Sykehuspartner er en viktig del av det å sikre både bærekraft og gevinst for helseforetakene. Det handler om å få best mulig helse ut av pengene som brukes, avslutter Liz.​​

Sist oppdatert 10.08.2022