logo

Hanne Tangen Nilsen ansatt som administrerende direktør

Styret i Sykehuspartner HF har 14. februar ansatt Hanne Tangen Nilsen som administrerende direktør i Sykehuspartner HF.

Publisert 14.02.2022



Hanne Tangen Nilsen er ansatt som administrerende direktør i Sykehuspartner HF. (Foto: Martin Phillip Fjellanger/Telenor)

Hanne Tangen Nilsen er ansatt som administrerende direktør i Sykehuspartner HF. (Foto: Martin Phillip Fjellanger/Telenor)

​​– Vi er godt fornøyd med at Hanne Tangen Nilsen har takket ja til stillingen. Hun har solid erfaring som hun tar med seg inn i stillingen. Ikke minst har styret lagt vekt på hennes lange ledererfaring fra digitalisering og endringsledelse innenfor sikkerhetsområdet i Telenor, sier Herlof Nilssen, styreleder i Sykehuspartner. 

Gleder seg til å ta fatt på jobben

– Dette er spennende jobb jeg gleder meg til å ta fatt på, sier Hanne Tangen Nilsen.

Hun sier hun har et har et stort engasjement for digitaliseringen i helsesektoren og hva det vil bety for brukerne fremover.

– Sykehuspartner er en viktig partner i dette arbeidet og har et meget viktig samfunnsoppdrag med å understøtte pasientbehandlingen på en trygg og sikker måte, fremholder hun.

Tangen Nilsen legger til:

– Jeg tar med meg mye god erfaring fra Telenor innenfor områdene digitalisering, sikkerhet og endringsarbeid. Jeg har stor respekt for det arbeidet som Sykehuspartner er i gang med gjennom moderniseringen av infrastrukturen og det å legge til rette for økt digitalisering i helseregionen.

Flere sentrale lederstillinger i Telenor

Hanne Tangen Nilsen er 55 år og kommer fra stillingen som sikkerhetsdirektør for Bedriftsmarkedet i Telenor Norge. Før det var hun i ti år Chief Security Officer. Tangen Nilsen har innehatt flere sentrale lederstillinger i Telenor i perioden 1997–2020.

Tangen Nilsen er utdannet Computer Engineer fra Oslo Ingeniørhøgskole. I tillegg har hun lederutdanning fra BI, gjennomført flere ledelsesprogrammer i Telenor og har deltatt på sjefskurset ved Forsvarets høyskole.

Hun har hatt flere styreverv, blant annet i NTNU CCIS (Center for Cyber and Information Security), Næringslivets sikkerhetsråd og Akershus universitetssykehus. Tangen Nilsen er for tiden styremedlem i Sykehuspartner HF. Hun er nylig utnevnt i statsråd til å være del av Totalberedskapskommisjonen.

Hanne Tangen Nilsen tiltrer stillingen 1. juni 2022.​